Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze uit China die al eeuwen lang in ontwikkeling is. De acupunctuur gaat ervan uit dat gezondheidsklachten voortkomen uit een verstoring van de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen verholpen worden waardoor de gezondheid verbeterd, en de klachten verminderen of verdwijnen. En het hele welbevinden toeneemt.

Wij werken met verschillende soorten acupunctuur, voornamelijk met de heel subtiele Japanse technieken Manaka en Toyohari.

Bij Manaka acupunctuur worden er een 4 tal zeer dunne naaldjes oppervlakkig gezet. De naaldjes worden onderling verbonden door een ion-pumpingcord (heel dun stroom draadje met een diode) waardoor de werking wordt versterkt. Een vast onderdeel van deze behandeling is het verwarmen van de geïndiceerde rug punten, wat een weldadig gevoel geeft.

Toyohari, meridiaan acupunctuur is een vorm van acupunctuur die begin vorige eeuw is ontwikkeld door blinde acupuncturisten. Door hun visuele beperking hebben zij een zeer grote gevoeligheid in hun vingers, waardoor de door hen ontwikkelde naaldtechnieken heel subtiel en zeer nauwkeurig zijn. De naalden gaan niet of nauwelijks door de huid, de behandeling is daardoor pijnloos.

Beide methoden zijn zeer effectief en worden al tijdens de behandeling als ontspannend ervaren.

Links: